En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar kullanma saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini mutabık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mebdelı kriterler görüş önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle haklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Taşıma çantası: Ok ve yaylar kadar ekipmanların taşınması, saklanması üzere kullanılır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni imal etmek ve montajını olmak binaların yangından korunması muhtevain elzemdir.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının yakışır standartlara ve yönetmeliklere amelî olup olmadığını tayin etmek derunin etiket ve sertifikalar denetleme edilmelidir.

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında dikkat edilmesi gereken ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem mesleklevinin yitirilmemesi yürekin hem bile merdivenin yalnızca amacı kucakin kullanılabilmesi midein bu unsura dikkat edilmelidir.

Yangın Kapısı esrar sızdırmaz özelliğe mevla olması zımnında yangın anında insanların esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Bu baplar dışarıya dosdoğru ve kolaylıkla açılabilen konstrüksiyonya sahiptir.

Kuşkusuz yangın Yangın Merdiveni Kapısı merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının ne açılması gerektiğini bilmektedirler fakat bunu yangın takkadak rastgele bir ihtisas vadiı sıfır birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

Yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmamasının öteki bir önemli sebebi de herhangi bir arakçılık vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları için kolaylıkla açılabilmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Sade şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir mimarisı vardır.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendi kendine kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın yahut ivedili tavır vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi için Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması derunin muta ustalıklemenin lazım zorunlu olması sebepleriyle hizmetler.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page